Štrůdlování
Podzim a jablka...
každý říjnový víkend teď pečeme štrůdl.
Základní ingredience - listové těsto a jablka - doplňujeme různými pochoutkami, aby nás štrůdl mohl překvapit.
--- mletá skořice + vlašské ořechy + jablka
--- kousky nivy (ano, ten sýr) + jablka
--- rozpuštěné máslo + oříšky + skořice + citronová kúra + jablka
--- mletá skořice a zázvor + rozinky + jablka
--- brusinky + pomerančová kůra + jablka
Postup jistě znáte, ale pro jistotu:
Listové těsto vyválíme na vále, můžeme na něj nasypat trochu strouhanky, aby pohltila vodu z nastrouhaných jablek, přidáme, co máme rádi (případně i cukr, když máme kyselejší jablka).
Okraje vyváleného těsta potřeme rozkvedlaným vejcem, zabalíme, utěsníme konce a caletku přeneseme na plech, kde následně celé potřeme vejcem (já ještě propíchám místy vidličkou, aby mohla voda z jablek utíkat ven a nepraskla celetka.
Pečeme na 190-200°C cca 40-50 minut.
každý říjnový víkend teď pečeme štrůdl.
Základní ingredience - listové těsto a jablka - doplňujeme různými pochoutkami, aby nás štrůdl mohl překvapit.
--- mletá skořice + vlašské ořechy + jablka
--- kousky nivy (ano, ten sýr) + jablka
--- rozpuštěné máslo + oříšky + skořice + citronová kúra + jablka
--- mletá skořice a zázvor + rozinky + jablka
--- brusinky + pomerančová kůra + jablka
Postup jistě znáte, ale pro jistotu:
Listové těsto vyválíme na vále, můžeme na něj nasypat trochu strouhanky, aby pohltila vodu z nastrouhaných jablek, přidáme, co máme rádi (případně i cukr, když máme kyselejší jablka).
Okraje vyváleného těsta potřeme rozkvedlaným vejcem, zabalíme, utěsníme konce a caletku přeneseme na plech, kde následně celé potřeme vejcem (já ještě propíchám místy vidličkou, aby mohla voda z jablek utíkat ven a nepraskla celetka.
Pečeme na 190-200°C cca 40-50 minut.
Komentáře
Okomentovat