Kynutá buchta plněná tvarohem, s povidly a drobenkou

Kynuté těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku mléka (přilíváme postupně, nemusí být nutně 3/4 - podle hustoty těsta)
4 lžíce cukru krupice (dávám hnědý)
4 lžíce rozpuštěného tuku (dávám máslo, může být i olej)
2 žloutky
strouhaná citronová kůra (podle chuti)
vanilka (podle chuti, dávám cca 10 kapek)
špetka soli (do mouky)
1 lžíce droždí

Necháme vykynout droždí v teplém mléce + 1 lžíce cukru + droždí = zaprášíme moukou.

Po vykynutí kvasnic všechny suroviny spojíme a necháme kynout (cca 1 hodinu) na teplém místě.

Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
2 bílky
vanilka
cukr dle chuti
... promícháme.
A můžeme přidat rozinky (třeba i předem naložené v rumu).

Povidla na potření buchty smícháme s rumem.

Drobenka:
máslo + mouka + cukr

Dávka je ideální na dvě menší buchty na plech.

Pečeme na 180°C, cca 35-40 minut do zlatova.






Komentáře

Oblíbené příspěvky