Dýňová marmeláda se skořicí
1,3 kg dýně hokaido (množství už je bez semínek a stopky = nakrájené na kousky i se slupkou)
špetka soli
5 větších kusů celé skořice
1 l vody
a
1,3 kg cukru krystal
šťáva z 1 pomeranče
šťáva z 1 citrónu
6 lžiček mleté skořice
Do velkého hrnce si dáme na koustky nakrájenou dýni, kousky skořice, špetku soli, 1 l vody a dáme vařit. Až dýně změkne, cca po 20 minutách, vyndáme kousky skořice a rozmačkáme dýni vidličkou nebo štouchadlem na brambory - zůstanou nám kousky dýně, které marmeládu ozvláštní.
Přidáme cukr, citronovou a pomerančovou šťávu a dále vaříme, mícháme a kontrolujeme hustotu (cukr se musí rozpustit).
Nakonec vmícháme mletou skořici.
Plníme do čistých, nahřátých sklenic, zavíčkujeme vyvařeným víčkem a otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout.
špetka soli
5 větších kusů celé skořice
1 l vody
a
1,3 kg cukru krystal
šťáva z 1 pomeranče
šťáva z 1 citrónu
6 lžiček mleté skořice
Do velkého hrnce si dáme na koustky nakrájenou dýni, kousky skořice, špetku soli, 1 l vody a dáme vařit. Až dýně změkne, cca po 20 minutách, vyndáme kousky skořice a rozmačkáme dýni vidličkou nebo štouchadlem na brambory - zůstanou nám kousky dýně, které marmeládu ozvláštní.
Přidáme cukr, citronovou a pomerančovou šťávu a dále vaříme, mícháme a kontrolujeme hustotu (cukr se musí rozpustit).
Nakonec vmícháme mletou skořici.
Plníme do čistých, nahřátých sklenic, zavíčkujeme vyvařeným víčkem a otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout.
Komentáře
Okomentovat