Mrkvové šátečky
500 g celozrnné pšeničné mouky
250 g másla
300 g mrkve nastrouhané na jemno
1 prášek do pečiva (a když se nedá, nic extra se neděje) :)
na plnění: dýňová marmeláda nebo povidla
na potření před pečením: 1 rozšlechané vejce
na obalení po upečení: cukr moučka naložený s vanilkovým luskem
Na vále zpracujeme těsto (nejlépe čistýma rukama), vyválíme na cca 0,5 cm a rozkrájíme (případně vykrajujeme kolečka tvarovátkem). Na každý kousek do prostřed dáme marmeládu nebo povidla. Přehneme a utěsníme kraje, dáme na plech a potřeme vejcem.
Pečeme na 190 °C do zlatova (v elektrické troubě cca 30-40 minut / samozřejmě podle velikosti šátečků :)...).
Zchládlé obalíme v moučkovém cukru.
Ze zkušenosti, když těsto vyválím moc tenké, vyteče marmeláda... ale povidla ne.
Lze péct i bez prášku do pečiva - vyzkoušeno s polohrubou moukou.
250 g másla
300 g mrkve nastrouhané na jemno
1 prášek do pečiva (a když se nedá, nic extra se neděje) :)
na plnění: dýňová marmeláda nebo povidla
na potření před pečením: 1 rozšlechané vejce
na obalení po upečení: cukr moučka naložený s vanilkovým luskem
Na vále zpracujeme těsto (nejlépe čistýma rukama), vyválíme na cca 0,5 cm a rozkrájíme (případně vykrajujeme kolečka tvarovátkem). Na každý kousek do prostřed dáme marmeládu nebo povidla. Přehneme a utěsníme kraje, dáme na plech a potřeme vejcem.
Pečeme na 190 °C do zlatova (v elektrické troubě cca 30-40 minut / samozřejmě podle velikosti šátečků :)...).
Zchládlé obalíme v moučkovém cukru.
Ze zkušenosti, když těsto vyválím moc tenké, vyteče marmeláda... ale povidla ne.
Lze péct i bez prášku do pečiva - vyzkoušeno s polohrubou moukou.
Komentáře
Okomentovat