Jogurtový koláč se švestkami

velký kelímek bílého jogurtu Holandia (500 g)
stejný kelímek celozrnné mouky
1/2 stejného kelímku hnědého cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva s vinným kamenem
švestky (půlené, vypeckované)
drobenka (máslo + mouka + cukr)

Nejdíve si připravíme drobenku.
V jedné míse smícháme mokré ingredience (jogurt, vejce), v druhé suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, cukr) a pak spojíme dohromady.
Větší plech si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Jogurtové těsto nalijeme na plech, poklademe půlkami švestek a zasypeme drobenkou.

Dáme péct do trouby na 180 - 200 °C, cca 40-60 minut (záleží na tom, jak nám peče trouba, jak velký plech máme a vždyť to známe...).






Komentáře

Oblíbené příspěvky