Jablkový koláč se skořicí

Pro kulatou dortovou formu potřebujeme:
180 g hladké mouky
75 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 malá lžička skořice
(máte-li rádi tak i špetka perníkového koření nebo zázvoru)
3 vejce
150 g oleje (nebo rozpuštěného másla)
5 středně velkých jablek nastrouhaných na hrubo
(můžete přidat polévkovou lžíci rumu)

Formu můžeme vymazat máslem a vysypat jemnou strouhankou nebo vyložit pečícím papírem.

Do mísy nasypeme všechny sypké ingredience a promícháme. Přidáme vejce, olej (a rum) a vše spojíme metličkou nebo vařečkou. Přidáme nastrouhaná jablka (které můžeme strouhat i se slupkou, ale já je raději oloupala, záleží na preferencích a taky druhu jablek) a spojíme dohromady.

Pečeme na 180 °C 45-60 minut (zkoušíme špejlí, zda je hotovo, nesmí se na špejli lepit).

Máte-li kyselejší jablka, posypte hotový koláč moučkovým cukrem.



Před upečením - důležité je mít v těstě kousky jablíček (raději nepoužívejte mixér, ale vařečku nebo jako já nástavec do mixéru pro hnětení a krouživými pohyby zpracovávat vláčné těsto)


Komentáře

Oblíbené příspěvky