Dýňová bábovka se sušenými fíky
Na klasickou bábovkovou formu potřebujeme:
300g polohrubé mouky
170g cukru (může být naložený ve vanilce)
350g nastrouhané dýňové dužiny (klidně i se šlupkou)
150g rozpuštěného a zchladlého másla
4 celé vejce
4sušené fíky nakrájené na drobné kousky
1prášek do pečiva
špetka soli
Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme zchládnout (do těsta vléváme chladné, ale ne zatuhlé) a dýňovou dužninu si na jemno nastrouháme.Vejce, cukr (lze přidat i pár kapek vanilky) a špetku soli ušleháme do hustého krému (šleháme alespoň 5 minut až těsto začne tvořit "cestičky"). Do něj pak zašleháme chladné máslo. Do vytvořené hmoty pomalu přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kousky fíků. Na konce přimícháme připravenou dužinu.
Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 °C cca 45-60 min.
Komentáře
Okomentovat