Čokoládový jahodový koláč

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru (krystal, dávám hnědý a ne úplně plný hrnek)
1 hrnek mléka
1/2 hrku přepuštěného másla (případně oleje)
2 celé vejce
1 prášek do pečiva
3 polévkové lžíce kakaa
jahody (čerstvé, ale klidně i mražené)
čokoládová poleva (rozpustíme si čokoládu na vaření + tuk)

Umícháme těsto (z osobní zkušenosti preferuji nejdříve spojit tekuté ingredience s následně sypkými).

Vlejeme do kulaté koláčové formy vyložené pečicím papírem.
Pečeme na 180 °C, špejlí kontroluji, zda už je koláč hotov, ale trvá to většinou 35-40 minut.
Po vychladnutí polejeme rozpuštěnou čokoládou.



(luxusní je koláč vychlazený - přímo z lednice)

Komentáře

Oblíbené příspěvky